19:00

Stene IF

Referat: Frövi IK - Stene IF

Vinst och vidare till 1/8-final i cupen
Matchens första anfall kommer i första spelminuten och det är gästerna som kommer upp och försöker komma in i boxen men FIK-försvaret är starka och bryter effektivt på linjen. Minuten senare spelar Gurra fram Hamodi som lobbar över utrusande målvakt men tyvärr smet bollen utanför målet. Jesper hittar fram med en crossboll till Hamodi, i minut 5, som går förbi ytterback till vänster inne i boxen men sedan smet bollen över kort linjen, synd bra chans för FIK. Nästa farlighet i matchen kommer i minut 10 och det är Frövi som får chansen när Johannes spelar fram Max på högerkanten som spelar snett bakåt och där kommer Runa och trycker iväg bössan men boll retligt över ribban. I minut 11 är Runa på väg att dribbla bort en motståndare men då kommer en av väldigt många fasthållningar från Stene och frispark till Frövi. Stene hade det rätt jobbigt med snabba motståndare så de tog till brottningsgrepp och fasthållningar till och från under hela matchen. I minut 13 lyfter Gurra in en frispark i boxen där Runa i 2:a våg är nära att komma fri men stoppas med en väldigt lång tå hos motståndarna. I minut 15 får FIK en frispark som Jesper möter med Pannan men boll strax över ribban. Runa snuvar en motståndare bollen i minut 16 och är nära att gå förbi sista back men fastnade i duellen. I minut 19 kommer Micke i FIK-målet första riktiga ingripande och det är efter en frispark som bollen lyftes in i boxen där Micke sedan greppar bollen efter en stuts inne i boxen. I minut 22 spelar Johannes fram Holmén på vänsterkanten som sedan spelar in till Runa som i duell med mv "fälls" men domaren friar så ingen straff. I minut 23 får FIK en hörna som slås in i målområdet och i 2:a våg får Loui ett skottläge som mv räddar. I minut 26 testar gästerna en instickare i boxen men Micke är med och går ut och plockar bollen. I minut 32 vinner Holmén en duell och spelar vidare till Runa som passar vidare till Hamodi, som finns inne i boxen, men Stene lyckas avvärja en bra FIK-chans. Loui fälls i minut 33 och ett bra frisparksläge för Frövi. Loui tar själv frisparken och skruvar den mot mål men boll en bit över ribban. I minut 35 missar FIK i försvarsspelet som medför att en Stene-spelare kommer in i boxen fri med Micke men Micke stressar sin motståndare som får iväg ett avslut som går i stolpen. I minut 37 slarvar FIK nere i egna boxen och Stene får göra 0-1 efter avslut från nära håll. I denna situation skadar sig Micke som tvingas utgå för färd till akuten. Utespelaren Jesper tar på sig målvaktströjan och lånar ett par handskar och matchen är igång efter några minuters avbrott. I minut 44 stressar Runa motståndarna och vinner bollen och testar sedan ett skott som gick utanför. I minut 47 försöker Stene komma in i FIK-boxen men Stoffe bryter säkert försöket. I minut 48 får Jesper visa sina målvaktstalanger då han relativt enkelt plockar bollen i målområdet. I minut 49 lyfter Oscar bollen till Hamodi som spelar vidare till Runa som får till ett bra avslut men boll smet över ribban.
Ledning Stene (0-1) efter första
I andra halvleks 3:e minut kvitterar FIK efter en väldigt fin och iskall lobb av Runa som framspelades elegant av Aspen. I minut 51 kommer Runa in i boxen och får med sig en hörna som blev farlig men inget mål. Minuten senare är det Stene som får en hörna som Oscar nickar bort i andra våg. I minut 54 har Jesper bollen och gör ett snabbt och långt lyft till Runa som avslutar med en lobb över målvakt, som är långt ut, men bollen smet retligt utanför stolpen. I minut 57 visar Loui finna fotbollskunskaper då han trixar bort tre stillastående motståndare. I samma spelminut spelar Runa fram Loui som får en bra chans men målvakt räddar skottet. I minut 58 försöker Stene anfalla på sin vänsterkant men Anton stoppar effektivt försöket. I samma spelminut brottas Loui ned av en Stene-spelare och denna gång kom det gula kortet. I minut 59 spelar Johannes en crossboll till Holmén som kommer in i boxens vänstra sida men Stene lycka tåa bort bollen. I minut 60 spelar Runa en instickare mot Gurra men mv precis före. I minut 62 försöker Stene lyfta in bollen i boxen men inga farligheter då Jesper säkert plockar bollen i skopan. I minut 63 stoppas snabba Kevin med en halvnelsson och får med sig en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen men Stene lyckas rensa bort bollen. I minut 65 spelar Holmén bollen till Runa som gör en instickare mot Kevin men mv vinner avslutande duell. I minut 66 får Stene en hörna som medför ett nickläge men nicken går över ribban. I minut 69 tvingas Stene stoppa Anton med en felaktig hockeytackling som gett 2min i SHL. I minut 70 tvingar Stene stoppa Kevin med en armdragning och frispark till Frövi. I minut 72 spelar Anton till Adam som testar bössan en bit utifrån men mv räddar skottet. I minut 73 lyfter Stene en boll upp mot straffområdet som medför att Stene får en bra chans men Jesper i FIK-målet gör en räddning av högsta klass. I minut 76 försöker Stene anfalla på offensiv högerkant men Oscar vinner duellen och avvärjer gästernas chans. I minut 78 kommer Stene i ett anfall men Oscar och Adam samarbetar bra och stoppar Stene effektivt. I minut 80 spelar Runa en instickare mot Kevin men mv vinner avslutande duell. I minut 82 slår Aspen en fin crossboll som medför att Linus kommer in i boxens vänstra sida. Linus är nära att gå förbi ytterback men fastnar i sista steget annars bra chans. I samma spelminut visar unga Linus krigarinställning och stressar Stenes rutinerade herrar till misstag. FIK har ett antal bra anfall och avslut och närmast att näta innan slutsignalen var Runa då han fick chansen efter att ha spelats fram av Anton men Runas bredsida gick precis över ribba.

# 5-4 Stoffe
# Stene måsta sätta sin 5:e straff för vidare straffläggning men Jesper visar styrka och vinner duellen men en räddning av högsta betyg.

FIK vinner med 5-4 och är klara för 1/8-final.
Jesper som gjorde en fantastisk straffsparksläggning i FIK-målet fick självklart äran att leda segersången i omklädningsrummet.